Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 21.11.2012

22. 11. 2012 | Agris

Ve Verneřicích se věnují produkci biomasa

Obchodnímu řetězci Billa představuje Agrární komora ČR v rámci projektu na propagaci bioprodukce často na tiskových konferencích české producenty s výrobou v ekologickém režimu. Oba partneři mají zájem zvyšovat nabídku toho, o co je stále rostoucí zájem – biopotraviny a regionální produkty.

Vláda schválila rozpočet SZIF, bude mít méně peněz

Vláda vedle návrhu státního rozpočtu na příští rok schválila také návrh rozpočtu Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF). ČTK o tom informoval zdroj obeznámený s jednáním vlády. Fond by měl v příštím roce hospodařit s 33,9 miliardy korun, což je o více než pět miliard nižší částka než letos. Fond zajišťuje především vyplácení agrárních dotací.

Plzeňská Firma JSG med vyváží téměř polovinu produkce medu

Téměř polovinu produkce medu, která činí stovky tun ročně, vyváží plzeňská rodinná firma JSG med, jeden z pěti největších obchodníků s medem v ČR. Směřuje do šesti zemí východní i západní Evropy, řekla ČTK Gabriela Straková z představenstva firmy. A.s. JSG med se 30 až 40 zaměstnanci využívá od loňska celý bývalý areál keramičky Lasselsberger ve Staňkově, který předělala na potravinářský provoz.

Rybáři z Podhradského rybníka před opravou vylovili tunu kaprů

Rybáři dnes z Podhradského rybníka v Plumlově na Prostějovsku vylovili tunu kaprů a několik stovek kilogramů štik a candátů, aby vodohospodáři mohli rybník před plánovanou opravou poškozené hráze úplně vypustit. Vylovené ryby ale nejsou určeny pro předvánoční trh a Povodí Moravy je přemístí do vodních nádrží ve svém rajonu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 22. 11. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 20:24