Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 6. – 8.11. 2015

9. 11. 2015 | Agris

MŽP chce snížit poplatky za vynětí půdy z půdního fondu

Ministerstvo životního prostředí chce, aby se poplatky za vynětí půdy ze zemědělského půdního fondu pro rodinné domy snížily, nikoliv rušily, jak prosazovali poslanci TOP 09. Předložilo proto pozměňovací návrh k projednávanému zákonu o ochraně zemědělského půdního fondu, kterým se poslanci zabývají ve výborech.

Dovoz vajec vzrostl v říjnu o čtvrtinu, drůbežáři si stěžují

Dovoz vajec do Česka v říjnu meziměsíčně vzrostl skoro o čtvrtinu na 44,5 milionu kusů. V září jich dovozci přivezli 34 milionů. Vyplývá to z aktuálních dat Státní veterinární správy. Nejčastěji se do ČR dováží vejce z Polska, Slovenska a Německa.

Ministr Jurečka na česko-kazašském podnikatelském fóru: Nabízíme vám špičkovou kvalitu našich produktů i vyspělé technologie

Ministr zemědělství Marian Jurečka spolu s delegací českých podnikatelů vede v těchto dnech intenzivní jednání o nových obchodních příležitostech v kazašském hlavním městě Astaně. Jednání probíhají jak se zástupci vlády, parlamentu nebo místní agrotechnické univerzity, tak i s desítkami místních podnikatelů.

Maďarští včelaři vytáhli proti čínskému medu

Import medu z Východu vyvolal demonstrace stovek maďarských včelařů. Svou nevoli dali najevo i v Bruselu. Benevolentní přístup Evropské unie k čínskému medu, zejména ohledně označení původu, přivedl stovky výrobců medu na demonstraci do Bruselu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 9. 11. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 17:35