Ministr Jurečka na česko-kazašském podnikatelském fóru: Nabízíme vám špičkovou kvalitu našich produktů i vyspělé technologie

Tisková zpráva – Ministr zemědělství Marian Jurečka spolu s delegací českých podnikatelů vede v těchto dnech intenzivní jednání o nových obchodních příležitostech v kazašském hlavním městě Astaně. Jednání probíhají jak se zástupci vlády, parlamentu nebo místní agrotechnické univerzity, tak i s desítkami místních podnikatelů.

Během dnešního dne se ministr Jurečka nejprve setkal s poslanci zemědělského výboru kazašského parlamentu. Následně vedl jednání s představiteli nevládní organizace KazAgro, což je zčásti bankovní instituce pro místní zemědělce. Některé české podniky už s KazAgro spolupracují, Marian Jurečka chce tuto spolupráci rozšířit o další naše podniky z oblasti zemědělství a potravinářství.

Na následném obchodním fóru ministr zemědělství uvedl: „Pro české podnikatele je důležité stabilní ekonomické prostředí. My jsme schopni kazašské straně nabídnout produkty srovnatelné kvality jakou má Německo, ale za české, tedy nižší ceny. Naše firmy mohou být pro Kazachstán zajímavé z hlediska přenosu nových technologií pro rostlinnou a živočišnou výrobu, a také know-how v dalším zemědělském nebo potravinářském sektoru.“

Česká strana může nabídnout například genetický materiál velmi kvalitního skotu nebo technologie do rozvoje stájí či výstavby celých farem na klíč.„Důležité je však udržení projektu prostřednictvím dobře zaškoleného personálu a trvalý rozvoj společných podniků,“ doplnil ministr Jurečka.

Po následné schůzce s 1. náměstkem ministra zemědělství Kazachstánu Ermekem Košerbajevem se česká vládní delegace přesunula na astanskou Agrotechnickou univerzitu, kde došlo k podpisu memoranda o spolupráci mezi Mendelovou univerzitou v Brně a touto institucí.

Hynek Jordán

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info