Potravinářství

  • Zobrazit podle
  • Regionu

Země rohlíkářů. Českého fenoménu se prodá neuvěřitelné množství, hlad přitom nezažene

23. 4. 2019 | Zdroj: Aktuálně.cz | Odkaz Odkaz

Bageta

Vícezrnné, se semínky, žitné nebo třeba špaldové - čeští zákazníci vyhledávají zdravější varianty pečiva stále častěji, potvrzují obchodníci. Česko-slovenský fenomén, klasický bílý rohlík, ale podle nich trend hodnotnějšího stravování zatím z pultů sesadit nedokázal. Nejoblíbenější rohlík u zákazníků je přitom ten bez posypu.

Tvarůžkový festival provoní centrum Olomouce. Co vás čeká?

23. 4. 2019 | Zdroj: Denik.cz | Článek Článek

Vůně tvarůžků, typické hanácké speciality, provoní v sobotu 27. a v neděli 28. dubna Dolní a Horní náměstí v Olomouci. Centrum města ožije oblíbeným Tvarůžkovým festivalem už počtvrté.

Potravinovým bankám dá stát 63 milionů, pořád to ale nestačí. Chybí kvalitní sklady

23. 4. 2019 | Zdroj: ČT 24 | Odkaz Odkaz

Cukr - třtina

Potravinová sbírka, ve které lidé mohou darovat jídlo nebo drogerii, bude letos poprvé i na jaře, a to 18. května. Novinkou bude i možnost dárcovství přes internet. Provoz bank platí hlavně ministerstvo zemědělství, letos na ně dá 63 milionů korun, o polovinu víc než vloni.

Zeman předal ocenění vítězům soutěže Salon vín

23. 4. 2019 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Vinohrad

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě předal ocenění vítězům Salonu vín - Národní soutěže vín ČR. Při tradiční akci ocenění, kteří byli oficiálně vyhlášeni už v lednu v Brně, převzali z rukou prezidenta slavnostní diplomy a společně si připili oceněnými víny. Zeman vinaře vyzdvihl jako lidi, kteří vytvářejí hodnoty.

Průzkum: Zhruba pět procent Čechů preferuje bezmasou stravu

23. 4. 2019 | Zdroj: ceskenoviny.cz | Článek Článek

Zelenina mix2

Bezmasou stravu preferuje pět procent Čechů, další čtyři procenta jedí maso pouze příležitostně. Alternativním způsobům stravování jsou nejvíce otevření v Česku i ve světě mladí lidé, stravu s vyloučením masa mezi Čechy od 18 do 34 let preferuje deset procent.

Ministr zemědělství: Při nálezu salmonely v drůbežím mase bude muset příslušný dovozce další zásilky laboratorně vyšetřit

23. 4. 2019 | Zdroj: MZe ČR | Článek Článek

Kuře chlazené

Příjemci drůbežího masa, u kterého Státní veterinární správa zjistí přítomnost salmonel v mase, budou muset další zásilky ze stejné země nechat laboratorně vyšetřit před dalším uvedením masa na trh. Ministr zemědělství Miroslav Toman se na tom dnes dohodl se zástupci Státní veterinární správy.

Analýza: Zlevněná vejce jsou před Velikonocemi nejdražší za 7 let

19. 4. 2019 | Zdroj: ceskenoviny.cz | Článek Článek

Vejce

Vejce ve slevových akcích dva týdny před Velikonocemi byla nejdražší za posledních sedm let. Vyplývá to z analýzy letáků, kterou provedla společnost Česká distribuční doručující akční letáky od obchodních řetězců. Řetězce totiž častěji zařazují do slev prémiová vejce.

Pekárenský trh: Jak se vyvíjí poptávka po chlebu?

18. 4. 2019 | Zdroj: pekarske-technologie.cz | Článek Článek

Chléb - profil

Roční spotřeba chleba činí v České republice přibližně 40 kg na osobu. Mezi českými spotřebiteli je stále největší zájem o klasický pšenično-žitný chléb. Pozadu ale nezůstávají také chlebové speciality či dopékané pečivo. Dokládají to data ze Spotřebitelského panelu GfK. Podívejte se, jak se vyvíjí trh s chlebem.

Hezké Biovelikonoce: biovejce jsou zdravější a pocházejí od šťastnějších slepic

18. 4. 2019 | Zdroj: pro-bio.cz | Článek Článek

BIO Nadpis

Velikonoce si bez vajec nedokážeme představit. Zkuste to letos jinak a kupte si česká biovejce od místních ekologických zemědělců. V Česku je 40 ekologických farem, které chovají nosnice a každý rok dodají asi 3,4 miliónu biovajec na trh.

Odkazy

Přidat odkaz

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics
ISSN: 1804-1930


Kalendář


Podporujeme utipa.info