Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 24. 11. 2015

25. 11. 2015 | Agris

Nová zelená úsporám: Za měsíc 813 žádostí za více než 181 milionů korun. SFŽP proplácí první žádosti

Měsíc od spuštění příjmu žádostí do kontinuální výzvy programu Nová zelená úsporám dorazilo na Státní fond životního prostředí ČR celkem 813 žádostí za více než 181 milionů korun. A žádosti každým dnem rychle přibývají. Během tohoto týdne budou prvním úspěšným žadatelům o podporu odeslány peníze na jejich bankovní účty.

Češi upřednostňují svou oblíbenou značku piva, nebojí se však experimentovat

Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu AV ČR zveřejnilo aktuální data každoročního výzkumu, který se zabývá vztahem Čechů k pivu. Z výzkumu[1] vyplynulo, že pivo pravidelně konzumuje 91 % mužů a 56 % žen. Muži se také, ve srovnání se ženami, daleko více zajímají o značku nebo typ konzumovaného piva a o situaci na pivním trhu.

Zdravé mléčné nápoje? Až sedm kostek v jednom

Kelímek 150g jogurtu s posypem obsahuje šest kostek cukru. A jeho množství se s přidaným ovocem ještě zvyšuje. V jednom mléčném nápoji je až sedm kostek cukru. Podle výsledku testů provedených iniciativou Vím co jím a piju, pouze pět z 20 testovaných mléčných nápojů splnilo doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO).

SZPI nařídila nápravu značení některých výrobků značky Opavia

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se zabývala neodpovídajícími a nedostatečnými informacemi na obalech některých výrobků značky Opavia a nařídila společnosti Mondelez Czech Republic s.r.o. jejich přeznačení. SZPI nařídila společnosti Mondelez Czech Republic, aby zajistila na obalech potravin značky Opavia nevyráběných v České republice uvedení země původu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 25. 11. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 10:57