Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 5. 8. 2013

6. 8. 2013 | Agris

Národní značka kvality Klasa: za hodně peněz málo muziky

Při procházce mezi regály supermarketu zjistíme, že takřka každá potravina je označena nějakým certifikátem kvality. Nejznámějším a nejpropagovanějším je „národní značka kvality“ Klasa, kterou potravinám českých výrobců uděluje Ministerstvo zemědělství. Jsou ale všechny výrobky s touhle nálepkou opravdu „klasa“? Odborníci o tom víc než pochybují.

K rohlíku návod. Nařízení EU mění prodej potravin

Žádné "blechy", ale čitelné písmo na obalech. To bude od konce příštího roku povinný standard u všech potravin, které se objeví v regálech obchodů. Nové nařízení Bruselu, kvůli němuž budou výrobci měnit většinu obalů a přidávat na ně další informace o složení, může potěšit spotřebitele.

Geneticky modifikované kukuřice se letos v České republice vypěstuje méně

Letos klesl v České republice podíl ploch s geneticky modifikovanou kukuřicí na 2 570 hektarů, což je o 480 hektarů méně než loni. Také v ostatních zemích Evropské unie podíly ploch s geneticky modifikovanými rostlinami stagnují nebo klesají. V mimoevropských zemích polí s geneticky upravenými rostlinami každoročně přibývá.

Rusnok chce do zelené úsporám přesunout až dvě mld Kč z Lesů ČR

Vláda Jiřího Rusnoka chce přesunout do programu Nová zelená úsporám jednu až dvě miliardy korun z prostředků státního podniku Lesy ČR. Rusnok to dnes prohlásil v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Přesunutí prostředků je podle něj nutné pro vytvoření finančního polštáře, aby program mohl účinně fungovat.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 6. 8. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 06:30