Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 22. 10. 2013

23. 10. 2013 | Agris

Kaprů bude o něco méně než loni

Letošní průměrná produkce ryb pocházejících z chovu bude zhruba o 500 až 600 tun, tedy přibližně o tři procenta, nižší než loni, kdy jich z rybníků vzešlo 20 763 tun. Milovníci tradičního kapra, který se na produkci ryb podílí téměř devadesáti procenty, se tak zřejmě nemusejí obávat, že by letos cena výrazně stoupla.

Přemíra králíků zavinila sesuv půdy. Ochránci je chtějí vybít

Větry bičovaný skotský ostrůvek Canna obývá jen dvanáct lidí - a 16 tisíc králíků. Tisíce z nich ale musí být podle oficiálního rozhodnutí vyhubeni. Jejich hrabáním ostrov eroduje a nedávno dokonce způsobilo sesuv půdy, který zablokoval jedinou silnici na ostrově.

Fastfood: sice rychlé, ovšem zdaleka ne levné jídlo. A jde to i zdravě

Zájem Čechů o fastfoody roste dvakrát rychleji než o běžné restaurace. Také proto se rozšiřuje nabídka, klasické hamburgery a hranolky tak nově doplňují zdravější alternativy. Současně se do tuzemska chystají nové, světově známé řetězce. Za menu v nejznámějším fastfoodu na světě McDonald's platí zákazníci v průměru kolem 120 korun.

Z miliardového tendru Lesů ČR má zatím nejvíce smluv PROGLES

Nejvíce smluv z miliardového tendru 2014+ státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesní práce a prodej dřeva zatím získala lesnická společnost PROGLES. Z 31 soutěžených jednotek Lesy ČR uzavřely smlouvy na šestnácti a čtyři z nich získala PROGLES. Zbylých 12 uzavřených jednotek si vždy po dvou rozdělilo šest firem, zjistila ČTK z dnes zveřejněných informací na webu veřejných zakázek.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 23. 10. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 10:48