Souhrn událostí uplynulého dne – 3.12. 2018

TISKOVÁ ZPRÁVA: Odhad vývoje tržních cen zemědělské půdy v roce 2018

Společnost FARMY.CZ zveřejnila odhad vývoje tržních cen zemědělské půdy za rok 2018. Výstupy jsou kalkulovány z doposud zpracovaných údajů o realizovaných obchodech. Konečné výstupy za rok 2018 budou publikovány v každoroční ZPRÁVĚ O TRHU S PŮDOU v lednu 2019.

Divočáci pustoší pole i louky, zemědělci o odškodnění často bojují marně

Obří škody a jen mizivá naděje na náhradu. Divoká prasata zemědělcům na Opavsku každoročně poničí až pětinu úrody. Ačkoliv podle zákona o myslivosti mají právo na odškodnění, ne vždy se dočkají.

MZe chce v investičním plánu 48,6 mld.Kč, například na vodovody

Ministerstvo zemědělství navrhlo do národního investičního plánu 26 projektů za 48,6 miliardy korun. Jedním z největších je podpora výstavby vodovodů za 29 miliard korun, sdělil ČTK mluvčí resortu Vojtěch Bílý. Celkem zahrnuje plán podle premiéra Andreje Babiše (ANO) přes 17.000 projektů za 3,45 bilionu korun na léta 2019 až 2030.

Chov slepic v klecích skončí. Vejce mohou výrazně podražit

Po roce 2025 může v obchodech dojít k výraznému zdražení vajec. Téměř všechny obchodní řetězce, včetně velkoobchodu Makro, svorně deklarovaly, že tou dobou skončí s prodejem vajec z klecových chovů. E-shopy Rohlík.cz a Košík.cz ústup od klecových vajec vyhlásily už na příští rok.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info