Injektování sójového proteinu do masa může vést k prodloužení jeho trvanlivosti
06.01.2006 | ÚZPI
Společnost Archer Daniels Midland vyvinula nový sójový protein nazvaný Arcon SI, vhodný pro nastřikování masa, který byl představen na nedávné mezinárodní výstavě FiE v Paříži. Podle tvrzení společnosti má nový protein vynikající schopnost vázat vodu, která umožňuje prodloužení doby skladovatelnosti. Sójový koncentrát, který obsahuje 70 % proteinu, může vázat vodu a uchovávat po delší dobu odpovídající strukturu masa. Textura masa se zlepšuje, protože protein může ovlivňovat jeho suchost, resp. vlhkost a potažmo i atributy pocitů při žvýkání. Dalšími výhodami použití proteinu k injektování masa jsou následně snazší krájení masa a prevence změn barvy u drůbežího masa.
Další články v kategorii
- Šebestyán vedl zemědělský dotační fond, od letoška zastupoval velké agropodniky (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Na Litoměřicku a Nymbursku se potvrdila v malochovech newcastleská choroba (15.12.2025)
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)

Tweet



