Příspěvek státu k osvětě spotřebitele – kuchařka KLASA

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF), který spravuje program na podporu kvalitních domácích potravin se značkou KLASA, inicioval vznik nové kuchařky. Informoval o tom dnes Vilém Frček z tisového oddělení SZIF. Kniha receptů, které vycházejí z tradiční české kuchyně, se podle jeho údajů jmenuje „Česká kuchyně je KLASA“ a vyšla koncem roku 2005 v nakladatelství Eroika. Kuchařka Česká kuchyně je KLASA je rozdělena do pěti oddílů – Česká tradice, Všední den, Pohodový víkend, Vítáme hosty a Pochoutky pro labužníky.

K lepší orientaci při výběru pokrmu přispívá také označení jednotlivých receptů hvězdičkami ve škále od jedné do pěti. Hospodyňka si tak může vybrat jak z jídel méně náročných na čas a suroviny, tak z exklusivních pokrmů pro výjimečné příležitosti. Cílem kuchařky Česká kuchyně je KLASA je, aby se hospodyně zamýšlely také nad výběrem surovin pro přípravu pokrmů. Vodítkem při výběru potravin může být právě logo národní značky kvality KLASA na obalech výrobků.

Autory knihy receptů Česká kuchyně je KLASA jsou šéfkuchaři Jaroslav Sapík a jeho syn Pavel Sapík. Jihomoravský rod Sapíků provozuje kuchařské a cukrářské řemeslo již od 17. století

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info