Články ze dne 1. 1. 2016
V Netolicích mohli houbařit i na sklonku roku
1. 1. 2016 | Zdroj: Denik.cz |
Soubor
Ne všichni strávili konec roku v teple horské chaty. Někteří šli na houby. A jiní, jako například RNDr. Ing. Pavel Hrdina, je sbírali rovnou na své zahradě. Tahle penízovka sametonohá, skvělá jedlá houba, vyrostla do krásy a chuti na pařezu vrby trojmužné u jednoho z rybníků mezi Netolicemi a Vodňany.
Cukr poprvé za pět let zdražuje, El Nino ukončí přebytky
1. 1. 2016 | Zdroj: E15 on line |
Odkaz
Po řadě hubených let se výrobci cukru mohou těšit na dobrý rok. Ceny se loni v srpnu odrazily ode dna, na které padaly sedm let, a od té doby stouply o polovinu. Budoucí dodávky surového cukru na burze v New Yorku podražily poprvé za pět let a růst bude pokračovat přinejmenším v prvních třech měsících letošního roku, očekávají analytici oslovení agenturou Bloomberg.
Šampaňské má za sebou dobrý rok, prodej bude zřejmě rekordní
1. 1. 2016 | Zdroj: ČTK |
Článek
Šampaňské šlo letos na odbyt více než jindy a prodej za celý tento rok bude zřejmě nejvyšší v historii. Prodeji napomáhala především zahraniční poptávka po tomto šumivém víně vyráběném ve Francii. Roli hrál i příznivý vývoj směnných kurzů a větší stabilita na domácím trhu, napsala dnes agentura Reuters.
V kultuře pití tvrdého alkoholu mají prý Češi stále mezery
1. 1. 2016 | Zdroj: FinančníNoviny.cz |
Článek
V kultuře pití tvrdého alkoholu mají prý Češi co dohánět. Podle profesionálního barmana a poradce v oblasti gastronomie Tomáše Kučery jsou odkojeni pivem a zvykli si dát k jídlu sklenku kvalitního vína, v oblasti servírování vodky, tequily nebo whisky však neřeší kvalitu podávání.





