Články ze dne 10. 5. 2015

Agrochemický koncern Syngenta odmítl obří nabídku na převzetí americkou konkurencí

10. 5. 2015 | Zdroj: iHNed.cz | Článek Článek

Švýcarská společnost Syngenta odmítla nabídku převzetí americkou konkurenční firmou Monsanto. Nabídka prý nedoceňuje vyhlídky Syngenty a naopak podceňuje rizika spojená s uskutečněním transakce. Obě firmy působí také v České republice. Švýcarská společnost Syngenta, která patří k největším světovým výrobcům agrochemikálií, odmítla nabídku na převzetí za 41,7 miliardy švýcarských franků (1,1 bilionu korun) od amerického konkurenta Monsanto.

Značku Regionální potravina má devět výrobků z hradeckého kraje

10. 5. 2015 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Značku Regionální potravina v Královéhradeckém kraji v letošním šestém ročníku soutěže získalo devět výrobků. Mezi oceněnými jsou například Bohuslavická vepřovka ze zemědělského podniku ZEPO Bohuslavice, syrové kravské mléko z Agrodružstva Lhota pod Libčany či povidlový koláč od Libora Obešla.

2 tipy jak snížit svou závislost na plastech

10. 5. 2015 | Zdroj: bio-info.cz | Článek Článek

Plastů je kolem nás stále více a více. Neustále hromadíme plastové obaly , dennodenně si v nich kupujeme pečivo, ovoce, zeleninu... Domů nákupy nosíme v plastových taškách. Česká republika sice patří mezi nejlepší „recyklátory“ v regionu, ale... Stačí to? Naučili jsme se sice recyklovat, ale to řešíme jen následný problém = nadměrné používání plastů

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info