Články ze dne 12. 7. 2014
K obědu si Češi dávají nejčastěji řízek
12. 7. 2014 | Zdroj: Denik.cz | Článek
Smažený řízek, svíčková nebo vepřo knedlo zelo. Do první desítky nejčastějších obědů v restauracích se stěží probojoval salát nebo těstoviny. Podle průzkumu společnosti Checque Déjeneur si lidé platící stravenkami objednávají hlavně typické české jídlo.
Na Vysočině letos roste o něco víc brambor, máku a kukuřice
12. 7. 2014 | Zdroj: ČTK | Článek
Na Vysočině letos roste o něco víc brambor, máku a kukuřice. V porovnání s minulým rokem naopak zemědělci omezili pěstování řepky olejné a kmínu. Obiloviny, které tradičně zabírají největší díl orné půdy v kraji, byly nasety na 138.178 hektarů. Na polovině těchto polí roste pšenice ozimá. Vyplývá to ze soupisu ploch osevů zemědělských plodin, který zveřejnil ČSÚ.