Články ze dne 12. 7. 2014

K obědu si Češi dávají nejčastěji řízek

12. 7. 2014 | Zdroj: Denik.cz | Článek Článek

Smažený řízek, svíčková nebo vepřo knedlo zelo. Do první desítky nejčastějších obědů v restauracích se stěží probojoval salát nebo těstoviny. Podle průzkumu společnosti Checque Déjeneur si lidé platící stravenkami objednávají hlavně typické české jídlo.

Na Vysočině letos roste o něco víc brambor, máku a kukuřice

12. 7. 2014 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Brambora

Na Vysočině letos roste o něco víc brambor, máku a kukuřice. V porovnání s minulým rokem naopak zemědělci omezili pěstování řepky olejné a kmínu. Obiloviny, které tradičně zabírají největší díl orné půdy v kraji, byly nasety na 138.178 hektarů. Na polovině těchto polí roste pšenice ozimá. Vyplývá to ze soupisu ploch osevů zemědělských plodin, který zveřejnil ČSÚ.

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info