Články ze dne 21. 2. 2014
Tesco zmenší obchody, posílí oblečení a čerstvé jídlo
21. 2. 2014 | Zdroj: Aktuálně.cz |
Článek
Hypermarkety třetího největšího maloobchodního řetězce v Česku projdou výraznou proměnou. Po neuspokojivém hospodářském výsledku z loňského účetního roku, kdy mu klesal obrat i zisk, se Tesco pokouší znovu posílit svou pozici. Jednak se chce více zaměřit na prodej čerstvých potravin a oblečení, jednak bude pokračovat ve zmenšování svých hypermarketů.
Brabec: Návrh zákona o Šumavě by měl vzniknout ještě letos
21. 2. 2014 | Zdroj: Ekolist.cz |
Článek
Návrh zákona o Šumavě by měl vzniknout ještě letos. Podle ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) půjde zřejmě o kompilát předchozích návrhů. Naposledy zákon o Šumavě vypracoval Brabcův předchůdce Tomáš Chalupa (ODS), legislativní návrh předložil Poslanecké sněmovně třeba i Plzeňský kraj.
USDA zvýšilo odhad sójou oseté plochy
21. 2. 2014 | Zdroj: Colosseum |
Článek
Americké ministerstvo zemědělství zveřejnilo svůj odhad sójou osetých ploch pro sezonu 2014-2015 o velikosti 79,5 milionu akrů. Odhadovaná rekordní plocha je tak oproti předešlému období větší o 3,9 procenta.
Nový ředitel Lesů ČR by měl být komunikativní
21. 2. 2014 | Zdroj: Silvarium |
Článek
Redakce Lesnické práce požádala v únorovém čísle o rozhovor zástupce dřevozpracující sekce a zároveň předsedu předsednictva Asociace dřevozpracujících podniků (ALDP) Ivo Klimšu, zastupce lesnické sekce a zároveň místopředsedu představenstva ALDP Petra Jelínka a výkonného ředitele ALDP Patrika Mlynáře.
Hotovky z hypermarketu. Na dobrou chuť zapomeňte, ukázal test MF DNES
21. 2. 2014 | Zdroj: iDNES.cz |
Článek
Škrobové omáčky, houskové knedlíky bez housky, rozvařené těstoviny, svíčková na smetaně bez smetany… Tak vypadala některá chlazená hotová jídla, která testovala MF DNES. Výsledné známky dopadly velmi špatně. Premiantem se stal výrobek, který by na vysvědčení dostal trojku.
Polské farmáře straší prasečí mor z Běloruska
21. 2. 2014 | Zdroj: E15 on line |
Článek
Polští chovatelé prasat se obávají těžkých ztrát. V severovýchodní části země byla nalezna dvě mrtvá divoká prasata infikovaná africkým prasečím morem. První uhynulý divočák byl nalezen minulý čtvrtek 900 metrů od hranice s Běloruskem nedaleko obce Grzybowszczyzna.
Jarní počasí vydrží až do konce února
21. 2. 2014 | Zdroj: novinky.cz |
Článek
Výhled počasí na nejbližší dny i do konce února je velmi podobný. Odpolední teploty budou i nadále stoupat až k 10 stupňům Celsia a minimálně v závěru týdne bychom se měli dočkat i minima oblačnosti, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.
Teplo probouzí hlodavce. Farmáři se bojí škod
21. 2. 2014 | Zdroj: Denik.cz |
Článek
Zahrádkáři a farmáři jen s nelibostí hledí na nynější teplé počasí. Zejména proto, že do polí vyrazily hordy hlodavců. Meteorologové ale hospodáře příliš nepotěší. I když v noci mohou teploty klesnout pod bod mrazu, přes den se budou pohybovat výrazně nad nulou.
Nedostatek sněhu a srážek ohrožuje vodáckou sezonu
21. 2. 2014 | Zdroj: ČTK |
Článek
Nedostatek sněhu a srážek ohrožuje letošní vodáckou sezonu. Suché počasí může zbránit pořádání tradičních vodáckých akcí a výrazně omezit splouvání řek, řekl Petr Ptáček z vodáckého serveru raft.cz. Vodácká turistika zajišťuje provozovatelům kempů, občerstvení a půjčovnám lodí roční obrat dvě miliardy korun.
Státní veterinární správa vyzývá majitele psů
21. 2. 2014 | Zdroj: SVS ČR |
Článek
Státní veterinární správa vyzývá majitele psů, přivezených od neznámých majitelů nebo neznámého původu, v posledních zhruba šesti měsících ze zemí, kde se rozmáhá vzteklina (zejména jde o Rumunsko), aby neprodleně kontaktovali nejbližší krajskou veterinární správu!
PRO-BIO, s.r.o. představila novinky na veletrhu BIOFACH
21. 2. 2014 | Zdroj: bio-info.cz |
Článek
Již potřetí se svou vlastní expozicí se zúčastnila obchodní společnost PRO-BIO, s.r.o. největšího mezinárodního veletrhu biopotravin a přírodní kosmetiky - BIOFACH 2014 v německém Norimberku. „Pro návštěvníky jsme připravili průřez naším sortimentem. Prezentovali jsme především produkty z pohanky, špaldy a dalších obilovin, na které se specializujeme.“









