Prodejci: Minulý týden benzín zlevňoval

Žádné dramatické změny v cenách pohonných hmot jejich prodejci tento týden nechystají ani

neočekávají. V minulém týdnu přitom pokles cen na čerpadlech pokračoval po dvou týdnech stagnace. Zlevňovala například a.s.Benzina. Výrazný a dlouhodobý pokles ale analytici neočekávají. "V minulém týdnu převažovaly úpravy směrem dolů, a to řádově v desetihaléřích," uvedla mluvčí Benziny Pavlína Budkovská. Podle informací společnosti RR-Auto minulý týden klesla cena Naturalu i nafty na čerpacích stanicích v republice zhruba o deset haléřů. "V tomto týdnu změnu cen na čerpacích stanicích neočekávám," uvedl šéf prodejního týmu Shellu Vladimír Vacek. Průměr cen, za něž čerpadla nakupují, je podle něj nyní s malými výkyvy na obě strany stále stejný. Totéž tvrdí obchodní ředitel Aralu Miroslav Zmeškal.

Rozpětí cen v jednotlivých krajích dnes bylo podle RR-Auto 25,11 až 26,56 koruny za litr Naturalu. U nafty to bylo 23,38 až 25,26 Kč. Obojí bylo nejdražší v Praze. Nejlevnější naftu dnes

koupí řidiči v západních Čechách, nejlevnější benzín na severu Moravy.

Další mírné zlevňování očekává Pavel Sobíšek z Bank Austria Creditanstalt. Podle Davida Marka z Patria Finance naproti tomu není pravděpodobné, že bude pokles cen pohonných hmot na českém trhu pokračovat.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info