Zasedání Prezidia SZIF 19.4.2001

Prezidium Státního zemědělského intervenčního fondu na svém dnešním zasedání posoudilo návrh na navýšení předpokládaného přebytku mléka a množství subvencovaných výrobků v roce 2001. Členové Prezidia uložili managementu Fondu zpracovat tři varianty řešení tohoto návrhu a rozhodli svolat k tomuto bodu do tří týdnů mimořádné zasedání Prezidia Fondu.

Prezidium Fondu schválilo návrh Nařízení vlády, kterým se stanoví zásady k provádění intervenčních nákupů a prodejů obilovin.

Dále Prezidium Fondu schválilo návrh na vypsání veřejné obchodní soutěže na skladující subjekty a stanovení sazeb za činnosti spojené s nákupem pšenice potravinářské a řepky olejné, a to neprodleně po nabytí účinnosti výše zmiňovaného Nařízení vlády.

Prezidium Fondu schválilo poskytnutí zálohy zemědělcům na finanční podporu za uvedení půdy do klidu ve výši 3.000 Kč na 1 hektar a zálohy na finanční kompenzační podporu za uvedení půdy do klidu ve výši 200 Kč na 1 hektar. K souhlasu s vyplacením záloh vedlo členy Prezidia mimo jiné to, že v současné době, to je v předsklizňovém období, postrádají zemědělci finanční zdroje potřebné na provedení jarních prací. Kritická finanční situace je umocněná skutečností, že došlo ke značnému zdržení finančních prostředků, které měli zemědělci obdržet v březnu jako kompenzaci nepříznivých důsledků sucha v roce 2000 a k jejichž úplné výplatě doposud nedošlo.

Prezidium Fondu rozhodlo o vypsání dalšího tendru na podporu vývozu jatečných býků a z nich vyrobeného masa. Nový tendr bude vypsán na objem 10.000 tun hovězího masa v přepočtu na živou váhu a na období do 31.5.2001. Podpora bude poskytnuta ve výši 5,- Kč na kg v živém stavu a 10,- Kč na kg vyvezeného masa v přepočtu na živou hmotnost. Zároveň Prezidium Fondu prodloužilo ukončení prvního a druhého tendru až k datu 21.5.2001.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info