Zpracovatelé masa prosazují na pulty hovězí maso z mladých kusů

Výsekové hovězí maso výhradně z kusů do dvou let věku prosazuje na pulty Český svaz zpracovatelů masa (ČSZM). Zvířata nad 24 měsíců navrhuje zpracovávat po testacích na BSE stejně jako v zemích EU pouze do masných výrobků. "Plošná testace by vyžadovala asi 250 miliónů korun a neměla by se nijak projevit na cenách," řekl dnes novinářům v Brně předseda ČSZM Ladislav Steinhauser.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info