Prazdroj zdraží patrně v prosinci

Největší domácí pivovarnická skupina Plzeňský Prazdroj, do které patří i pivovary Radegast a Velké Popovice, hodlá před koncem letošního roku zdražit některé druhy piva. Obchodní ředitel Otakar Binder včera řekl, že do konce listopadu firma pivo zdražovat nebude a o případném zvýšení ceny jen u vybraných pivních značek uvažuje až během prosince.

Zvýšením ceny u některých výrobků musí podle něj firma vyrovnat ceny vstupních surovin a energií podle inflace. Které pivní značky zdražení postihne a o kolik, však Binder zatím neuvedl.

»Skupina Plzeňského Prazdroje je lídrem českého pivního trhu a změnu v jeho cenové politice očekává ostatní konkurence. Ta však ne vždy na naše zdražení piva reaguje. Lídr musí být sice nejdražší, ale zároveň musí míru zvýšení ceny důsledně zvážit, aby nezhoršil vlastní prodej piva,« vysvětlil Binder.

Plzeňská pivovarnická skupina prodala za první pololetí letošního roku celkem 3,771 miliónu hektolitrů piva, což představovalo mírný meziroční nárůst o 0,3 procenta. Prodej na českém trhu přitom lehce poklesl.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info