Finanční prostředky na BSE - SR

Finanční prostředky na BSE

Ministerstvo zemědělství SR specifikovalo rozdělení 150 mil. Sk, které vládní kabinet schválil na ochranu území SR před zavlečením BSE na svém zasedání 20. června 2001. Náklady na realizaci všech potřebných opatření, souvisejících s eliminací rizika BSE, vyčíslil resort zemědělství na 573 mil. Sk.

Největší částka ze schválených prostředků - 108 700 tis. Sk - je určena pro kafilérii N-ADOVA s.r.o, Nitra na úhradu nákladů na zpracování a zneškodňování specifikovaného rizikového materiálu a kadaverů. Dalších 32 mil. Sk je účelově určených pro Státní veterinární správu SR na laboratorní vyšetření veškerých zvířat nad 30 měsíců stáří systémem odběrových vzorků, histologického vyšetření a prionových testů.

Pro Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Bratislava je určených 2 400 tis. Sk na rozbory neškodnosti používaných krmiv, např. na nákup vysoce účinného chromografu a mikroskopu. Státní veterinární ústav Bratislava a Ústřední kontrolní a zkušební ústav Bratislava se budou dvěma metodami (Elisa a PCR) podílet na analýze krmných směsí pro přežvýkavce, na které je vyčleněných 600 tis. Sk. Pro Státní veterinární ústav Zvolen je určených 6 mil. Sk na stavební úpravy laboratoří a na zakoupení laboratorní techniky na vyšetření BSE. Na školení odborných pracovníků, kteří budou odstraňovat specifikované rizikové materiály, resort vyčlenil 300 tis. Sk.

Rozdělené prostředky resort zemědělství poskytne zainteresovaným subjektům hned po vydání rozpočtového opatření MF SR, ve smyslu usnesení vlády SR z 20. června 2001.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info