Radegast letos vyrobí prvních 400 000 hektolitrů gambrinusu

Skupina Plzeňského Prazdroje začala v únoru testovat výrobu sudového piva Gambrinus v pivovaru Radegast v Nošovicích. "Na rok 2002 je plánována v Nošovicích výroba 400 000 hektolitrů sudového gambrinusu deset a 12 procent, který je určen pro Moravu," řekl včera mluvčí skupiny Jaroslav Pomp. Dodal, že výroba gambrinusu v Nošovicích přispěje k optimálnímu využívání výrobního zařízení pivovarů ve skupině a ke snižování dopravních nákladů. Výrobní postup, parametry a kvalita vody, sladu, chmele a kvasnic u nejprodávanějšího českého piva budou přitom podle Pompa naprosto stejné jako v plzeňském pivovaru. "Výroba gambrinuse nebude na úkor značek Radegast či Klasik. Radegast je na severní Moravě dominantní značkou a naším přáním je, aby si tuto pozici uchoval," ujistil Pomp. Ekologickým pozitivem výroby gambrinusu v Nošovicích je podle Pompa výrazný úbytek kamiónů převážejících pivo z Moravy do Čech a opačným směrem. "Například 400 000 hektolitrů gambrinusu vyrobeného v Nošovicích ušetří jízdu 2020 plně naložených kamiónů z Plzně na Moravu," uvedl.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info