Mäso budú certifikovať
12.04.2002 | Hospodárske noviny
Českí farmári budú môcť vyvážať hydinu a bravčové mäso na Slovensko v prípade, že nepoužívajú v kŕmnych zmesiach mäsovokostné múčky a rastové stimulátory. Štátna veterinárna správa (ŠVS) ČR na základe dohody so slovenskou stranou vydá predpisy, na základe ktorých obchodníci dostanú certifikáty na dovoz týchto komodít na Slovensko. Na rokovaní v Brne sa na tom včera zhodli riaditeľ sekcie veterinárnej starostlivosti Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR Dušan Hlinka a ústredný riaditeľ ŠVS ČR Josef Holejšovský. Zákaz dovozu a vývozu hovädzieho mäsa zostáva naďalej v platnosti. Na vývoz hydinového a bravčového mäsa a produktov z nich na Slovensko budú okresné veterinárne správy udeľovať certifikáty. Otázky obchodu s tovarom, ktorý podlieha veterinárnej kontrole z aspektu BSE, budú predmetom ďalších rokovaní.
Další články v kategorii
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)

Tweet



