Pivaři se přou o kvalitu nošovického piva

Radegast. Jedna z nejmladších značek piv, která se vyšvihla mezi nejpopulárnější piva v zemi. Dnes na něj někteří pivaři nadávají, jiní ho naopak vlastenecky brání.

Dva frýdecko-místečtí vyznavači piva se obrátili na redakci se stížností: Pivo Radegast se podle nich v posledních měsících zhoršilo. "Když piju v hospodě nošovické pivo, mám druhý den průjem. Už to trvá dlouho. Několik měsíců," řekl Marek Häusler, který proto v poslední době už raději vyhledává podniky s jinou značkou. Jeho žena dodává, že o průjmu z Radegastu zaslechla diskutovat cestující v městském autobuse. Vojtěch Barson z Frýdku-Místku má podobné zkušenosti. "Zdá se mi, že se Radegast změnil k horšímu. Mám z něj v poslední době průjem, stejně jako někteří kolegové." Stejné problémy popisuje i řidič Zdeněk Pliska z Kopřivnice. "Zrovna v pátek jsem si dal čtyři desetistupňová piva a druhý den jsem proseděl na záchodě," tvrdí a dodává, že nyní už na nošovickou desítku chodí do své oblíbené restaurace s rizikem, že bude mít zřejmě druhý den střevní problémy. Jiní oslovení pivaři ale tvrdí, že nezaznamenali u Radegastu žádnou změnu. "Včera jsem jich měl opravdu dost, ale žádné problémy," řekl Tomáš Kuchař z Václavovic. Také stálý návštěvník ostravské restaurace U Křížánků v Ostravě, který však nechtěl zveřejnit celé jméno, si na Radegast nestěžoval. "Spíš záleží na tom, jak pivo ten který hospodský natočí," řekl pivař František. Šéfové nošovického pivovaru reagovali na připomínky konzumentů překvapeně. "Máme zrovna tolik radostí či starostí jako jakýkoliv jiný pivovar u nás. Ale nevěřím, že někdo z konkurentů registruje tak málo stížností na kvalitu jako my," řekl manažer závodu Ivo Kaňák. Dodal, že Radegast používá špičkovou technologii a soustavně zdokonaluje výrobní postupy a kázeň. "Nemůžeme si pokles kvality dovolit, konkurence je příliš silná." Mluvčí Plzeňského Prazdroje Jaroslav Pomp, do jehož skupiny nošovický pivovar patří, popírá, že by Radegast v poslední době měnil zavedené výrobní postupy. "Výrobní proces a suroviny jsou na nejvyšší úrovni. Pivo Radegast se vyrábí naprosto stejně, všechny várky jsou podrobně analyzovány v laboratořích a procházejí pravidelnými degustačními kontrolami," řekl Pomp. Uvedl, že obchodní zástupci ani pracovníci oddělení kvality nezaznamenali v poslední době ani reklamace, ani stížnosti spotřebitelů. Pomp dodává, že odbyt piva Radegast se naopak zvyšuje, takže se nezdá, že by se od něj zákazníci odvraceli."Domnívám se, že se jedná o šíření falešné poplašné zprávy," řekl mluvčí k názorům frýdecko-místeckých pivařů.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info