Rakousko pomůže PK s propagací produkce
12.07.2002 | Agris
Rakouská federace výrobců potravin pomůže tuzemským potravinářům svým know-how při využití podpor z EU v rámci programů SAPARD. Informoval o tom po jednání s rakouskými představiteli prezident Potravinářské komory ČR (PK) Jaroslav Camplík. Z jednání s rakouskými potravináři ve Vídni podle Camplíka totiž vyplynulo, že zpracovatelé v Rakousku měli v počátcích čerpání evropských podpor obdobné problémy jako ČR. Své zkušenosti i možnosti řešení problémů spojených s administrací peněz, podáváním projektů a vlastní propagací podpůrných programů představí proto rakouská federace na společném semináři s PK v Praze 26. července.
Rakousko poskytne tuzemským potravinářům také své zkušenosti s propagací potravinářských produktů v médiích. "Na konci září nebo počátkem října proběhne v ČR prezentace rakouské marketingové agentury pro čelní představitele potravinářů, zemědělců a zástupce ministerstva zemědělství a ministerstva průmyslu a obchodu," informoval Camplík. PK přitom hodlá při propagaci domácí produkce spolupracovat s Agrární komorou ČR (AK), jednání s jejími zástupci o společném postupu a prioritách proběhne podle prezidenta PK příští týden. "Díky tomu, že v Rakousku existuje systémová pozitivní propagace domácí produkce, je například zhruba 80 procent masa a masných výrobků v rakouských obchodech rakouského původu," zdůraznil Camplík.
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



