Oblíbený salám Vysočina budou vyrábět jen registrovaní uzenáři
04.03.2003 | Denik.cz
Salám s označením Vysočina zaregistroval Úřad průmyslového vlastnictví. Majitelem osvědčení se stalo živnostenské společenstvo čtyř významných českých výrobců salámů. "Iniciativa sdružení vyšla vstříc nejen požadavkům Ministerstva zemědělství na zvyšování jakostních standardů v kategorii masných a uzenářských výrobků, ale také přísným normám evropské legislativy.
Ty budou nutností při vstupu České republiky do EU," uvedl Jan Vítů, předseda živnostenského společenstva a současně ředitel společnosti Vysočina Hodice. Jedná se také o výrazný krok vpřed v rámci ochrany spotřebitele. Trvanlivý salám Vysočina se během let stal stálicí většiny masokombinátů v České republice. V posledních pěti letech však nastal rozmach méně kvalitních, zato cenově velmi příznivých napodobenin tohoto tradičního uzenářského výrobku.
Další články v kategorii
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)
- Ministerstvo životního prostředí vydalo poslední Věstník v roce 2025 (22.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Uhlíkově negativní zemědělství: Jak ho můžeme dosáhnout v českých podmínkách? (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Na Vánoce přijde sníh a mráz (22.12.2025)
- Umělé vánoční stromky zůstaly v menšině. Většina je od soukromých pěstitelů (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



