Ústecké pivovary založily síť vlastních hospod
18.08.2004 | Mladá fronta Dnes
Síť značkových restaurací ústeckého piva Zlatopramen by brzy měla vyrůst po celém Česku. Poté, co pro Severočechy známá značka prorazila v ostatních regionech díky televizní reklamě i s lahvovým pivem, chce se ústecký pivovar postupně prosadit i s pivem točeným. Pivaři ve všech větších městech si dokonce budou moci vybrat jestli půjdou posedět do sportovní pivnice Švihadlo nebo radši zvolí tradiční restauraci Zlatá kovadlina.
"Zlatopramen je nyní dostupný prakticky ve všech důležitých obchodních řetězcích po celé republice. Značkové restaurace by měly pomoci expanzi sudového piva," sdělil manažer pivovaru Boris Rajdl. První restaurace Zlatá kovadlina již několik měsíců funguje v Mladé Boleslavi. Švihadlo je otevřené v Ústí nad Labem a od pondělka také v Liberci.
"Nová restaurace Švihadlo v centru Liberce je určená především pro aktivní i pasivní sportovce. Až sto padesát hostů si zde může v příjemné prostředí vychutnat a přitom třeba na velké obrazovce sledovat sportovní přenos. Ve stejném duchu budou vedeny Švihadla i v dalších městech," uvedl Rajdl.
Sportovní a pivní zaměření Švihadla se pozná na jeho interiéru, v něž se prolínají sportovní pomůcky s se symbolikou značky Zlatopramen 11. Na stěnách například visí jedenáct švihadel, jedenáct dresů, nebo jedenáct lyží. Do baru je zase zabudovaná házenkářská branka.
"Zlatá kovadlina je spíše klidnější restaurací, je určena těm, kteří si chtějí třeba odpočinout po náročném pracovním dni. Pánové sem mohou v klidu vzít své manželky na večeři," řekl Rajdl.
Kromě světlé jedenáctky, která je hlavním produktem pivovaru, se ve značkových hospůdkách bude točit také desítka a tmavý ležák. "Ještě letos chceme otevřít restauraci v Praze a v budoucnu počítáme s tím, že Zlatopramen bude mít svou hospůdku v každém větším městě," plánuje Rajdl.
Libereckou pobočku sítě hospod Švihadlo zdobí různé sportovní potřeby, mimo jiné i boby.
Další články v kategorii
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulého dne 22. 12. 2025 (23.12.2025)

Tweet



