Nestlé Česko má nového generálního ředitele
31.08.2004 | Agris
Od září 2004 nastupuje na pozici generálního ředitele Nestlé Česko s.r.o. Peter Svensson. Informoval o tom dnes ředitel vnějších vztahů společnosti Martin Walter s tím, že Svensson ve funkci nahrazuje dosavadního ředitele Bruno Le Ciclé, který po sedmi letech v ČR nastupuje na pozici generálního ředitele Nestlé Portugalsko.
Změny ve vedení Nestlé jsou i na Slovensku. Pozici Country Managera a ředitele Nestlé Slovensko přebírá od září Mike Jopson. Ten střídá Bertranda Rajona, který se přesouvá po čtyřech letech působení na Slovenku do Nestlé Švýcarsko.
Svensson bude řídit a koordinovat všechny aktivity Nestlé na českém a slovenském trhu. Jeho pracovní zkušenosti u společnosti Nestlé se datují od roku 1988 a zahrnují práci marketingového manažera pro mražené potraviny Findus Frozen Food (Švédsko), marketingového manažera pro kulinářské výrobky a pro cukrovinky (Nestlé Maďarsko), generálního ředitele společnosti Zoégas Kaffe AB (Švédsko) a obchodního manažera pro nápoje (Nestlé Nordic). Před nástupem na svou novou pozici v Praze byl odpovědný za značky Nescafé a Nesquik jako manažer pro optimalizaci marketingu a obchodu pro kávu a nápoje v rámci evropských aktivit Nestlé se sídlem ve Vevey, Švýcarsko.
Peter Svensson (43) vystudoval University of Arkansas (USA) s titulem bakalář (Bachelor of Business Administration) a následně získal titul MBA na University Of Texas Tyler (USA). Studoval rovněž manažerský institut IMD v Lausanne ve Švýcarsku. Kromě rodné švédštiny hovoří plynně anglicky a rovněž hovoří německy a francouzsky. Při jeho pobytu v Praze jej doprovází manželka a tři děti. Mezi jeho koníčky patří tenis a golf.
Další články v kategorii
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)
- Ministerstvo životního prostředí vydalo poslední Věstník v roce 2025 (22.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Uhlíkově negativní zemědělství: Jak ho můžeme dosáhnout v českých podmínkách? (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Na Vánoce přijde sníh a mráz (22.12.2025)
- Umělé vánoční stromky zůstaly v menšině. Většina je od soukromých pěstitelů (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



