PŘEHLÍDKA TROFEJÍ SPÁRKATÉ ZVĚŘE Z JESENICKA
01.06.2004 | Svět myslivosti
Městský úřad Jeseník uspořádal ve spolupráci s Lesy ČR, s. p., Lesní správou Jeseník ve dnech 20. až 21. března t. r. přehlídku trofejí spárkaté zvěře ulovené v sezóně 2003/2004.
Celkem bylo v 52 honitbách a oborách na území bývalého okresu Jeseník uloveno 131 jelenů (91 v I. v. tř., 34 v II. v. tř., šest ve III. v. tř.; nejsilnější ohodnocená trofej 173,40 b. CIC), 432 srnců (217 v I. v. tř., 125 v II. v. tř., 90 ve III. v. tř.), 19 daňků (osm v I. v. tř., sedm v II. v. tř., čtyři ve III. v. tř.; nejsilnější ohodnocená trofej 170,34 b. CIC) a 33 muflonů (21 v I. v. tř., osm v II. v. tř. a čtyři ve III. v. tř.; nejsilnější ohodnocená trofej 234,60 b. CIC). Černé zvěře bylo uloveno celkem 325 kusů.
Z hlediska hodnocení dodržování pravidel průběrného odstřelu bylo u 27 jeleních, 47 srnčích, dvou daňčích a jedné mufloní trofeje konstatováno, že pocházejí z chovných kusů.
Přehlídku trofejí vkusně doplnila výstavka fotografií revírníka LČR, LS Jeseník Jana Bajzy a místostarosty města Javorníku Jiřího Štrajta, prodejní pulty s loveckými a mysliveckými doplňky a vystoupení skupin trubačů LČR, LS Jeseník a LS Javorník.
Jaromír Latner, lesní správce LS Jeseník
Další články v kategorii
- Řečtí zemědělci se po vánoční pauze vrací k blokádám silnic a přechodů (28.12.2025)
- Česko chce flexibilitu v zemědělské politice. Může to být ale dvojsečné (27.12.2025)
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)

Tweet



