Panorama potravinářského průmyslu 2003

Studii “Panorama potravinářského průmyslu 2003” vypracoval pod gescí odboru potravinářské výroby MZe ČR Výzkumný ústav zemědělské ekonomiky (VÚZE). MZe ČR pro uvedenou studii zajistilo rozhodující část databází o potravinářském sektoru a jeho rozhodujících výrobních oborech, resp. jejich skupinách. Cílem studie bylo zachytit vývoj produkčních charakteristik a vybraných poměrových ukazatelů sektoru za období 2000 až 2003.

Produkční charakteristiky zahrnují výsledky ekonomické činnosti podnikatelských subjektů zařazených Českým statistickým úřadem do výroby potravin a nápojů. Zahrnuty jsou všechny podnikatelské subjekty, bez ohledu na právní formu, počet zaměstnanců a zda jsou či nejsou zapsány v Obchodním rejstříku.

Vzhledem k tomu, že tato studie obsahuje poměrně komplexní, především ekonomickou charakteristiku potravinářského sektoru a jeho rozhodujících výrobních oborů, může posloužit k poskytnutí základních informací o vývoji zmíněného sektoru, resp. jeho oborů od roku 2000 a uvádí i jeho další perspektivu, která je spojena se vstupem do EU.

Publikace je rozdělena do následujících kapitol a podkapitol:

I. Výroba potravinářských výrobků a nápojů

II. Výrobní obory potravinářského průmyslu:

* výroba, zpracování a konzervace masa a masných výrobků

* zpracování a konzervování ryb a rybích výrobků

* zpracování a konzervování ovoce, zeleniny a brambor

* výroba rostlinných a živočišných olejů a tuků

* zpracování mléka, výroba mlékárenských výrobků a zmrzliny

* výroba mlýnských a škrobárenských výrobků

* výroba krmiv

* výroba ostatních potravinářských výrobků

* výroba nápojů

Studie je ve formě publikace k dispozici na internetových stránkách MZe ČR nebo VÚZE.

Publikace navazuje na “Panorama PP 2001” a “Panorama PP 2002”.

Publikace v tištěné formě je k dispozici na MZe ČR a ve VÚZE.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info