Změna obchodních podmínek pro intervenční prodej másla podle Nařízení Komise č. 2771/1999
10.01.2007 | SZIF
Dne 20. prosince 2006 bylo v Úředním věstníku EU zveřejněno Nařízení Komise (ES) č.1913/2006, kterým se stanoví prováděcí pravidla k agromonetární úpravě pro euro v zemědělství. Vzhledem k této skutečnosti bylo nutné změnit ustanovení obchodních podmínek týkající se způsobu platby za prodávané máslo (bod 7.2) následujícím způsobem: Nabídnutá cena v EUR bude kupujícím hrazena v CZK. Přepočet bude proveden podle směnného kurzu Evropské centrální banky naposledy stanoveného před prvním dnem měsíce, kdy SZIF obdržel od kupujícího platnou nabídku.
Pro výběrová řízení č. 55 a č. 56, která proběhnou druhé a čtvrté úterý v měsíci lednu 2007, bude např. směnným kurzem použitelným pro přepočet kupní ceny uvedené v předložených nabídkách odsouhlasených EK (cena je uváděna v EUR), kurz stanovený Evropskou centrální bankou dne 29.12.2006 tj. 27,485 CZK/1EUR. Toto ustanovení je použitelné od 1.1.2007.
Ing. Josef Běhal, CSc.
vedoucí oddělení podpor a intervencí
živočišných komodit
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



