Ochutnávání vín z loňského ročníku už začíná
11.01.2007 | iHNed.cz
Je sice leden, ale někteří vinaři už připravují stáčení části vín ročníku 2006 do lahví. Na mnoha místech je už brzy bude možné ochutnat. Zatím převážně na místních výstavách nebo na ochutnávkách u jednotlivých výrobců.
Kdo si chce udělat souhrnný obrázek o kvalitě loňské úrody a práci vinařů, měl by si do diáře zanést termín 2. března. To se v brněnském hotelu Voroněž uskuteční další ročník přehlídky Vinum Juvenale. Hlavní pořadatel Miroslav Karbula předpokládá, že tu bude k ochutnání zhruba 600 vzorků vín.
Ale už příští sobotu (20. ledna) si v kulturním domě v Němčičkách na Břeclavsku budou při cimbálové muzice svá vína ochutnávat a posuzovat místní vinaři.
Sedmnáctého února se chytá putování po sklepích v Dobšicích na Znojemsku. Ochutnat bude možné produkci špičkového vinaře Jiřího Horta a dalších patnácti jeho zdejších kolegů.
Na 16. a 17. března je potom v plánu Znovínský košt vín.
Hodně času na vína by si jejich milovníci měli udělat v květnu. To se totiž prakticky v jednom týdnu (11.-12. května) uskuteční Valtické vinné trhy a pražská výstava Víno a destiláty (15.-17.5.).
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



