Pilotní běh projektu “VIS“
31.01.2007 | Agris
V průběhu listopadu roku 2006 byl spuštěn „pilotní běh“ projektu “VIS“ Vzdělávání lektorů pro práci s výukovými informačními systémy - nové metody učení (CZ.04.3.07/3.1.01.2/2133). Úvodní seminář v průběhu listopadu proběhl celkem čtyřikrát v Internetovém pavilonu Informačního a poradenského centra Provozně ekonomické fakulty. Tento seminář vedl vždy některý z řad lektorů (Ivena Hesová, Jiří Mach, Tomáš Maier, Miroslav Mikulecký) za technické podpory Alexandra Vasilenka. Účastníků pilotního kurzu bylo zhruba dvacet a byli vybírání z řad studentů DSP a pedagogů a základní kritérium při jejich výběru byla jejich schopnost kriticky zhodnotit a analyzovat celý kurz; měli zejména fungovat jako zpětná vazba a zejména co nejvíce eliminovat „profesní slepotu“ lektorů při tvorbě kurzů. Většinou již také měli tito pilotní účastníci jisté (byť třeba jen minimální) zkušenosti z obdobným typem výuky. Jejich následné studium pak už bylo klasickou e-lerningovou formou za občasných osobních konzultací s lektory. Celý tento pilotní kurz byl ukončen v lednu 2007, všichni účastníci tohoto pilotního běhu prospěli a byla jim tak předána osvědčení.
Pilotní běh znamenal zejména pro lektory, ale i ostatní členy celého projektu neocenitelnou zkušenost, poprvé byl totiž vyzkoušen v praxi. Samozřejmě se objevily některé dílčí nedokonalosti, které tak ale mohly být promptně odstraněny.
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



