Mezinárodní projekt na zlepšení kvality vepřového masa
04.04.2007 | vetweb.cz
Více než 50 pracovních skupin z 21 zemí bude během příštích pěti roků pod vedením Dánské univerzity pracovat na projektu, jehož cílem je optimalizace a zlepšení produkce, kvality a odbytu vepřového masa. Na financování tohoto projektu vynaloží EU a reprezentanti odvětví 20,7 mil. EUR. Práce na projektu se zúčastní experti z odvětví výzkumu trhu, živočišné výroby, molekulární genetiky, managementu kvality, masného průmyslu a zemědělské ekonomiky, kteří se zaměří především na vypracování nových metod kontroly kvality masa.
Budou se zabývat různými stupni potravinového řetězce od podmínek chovu prasat, porážek, odbytu, transportu až k prodeji masa v maloobchodní síti, zejména v supermarketech. Projektu se zúčastní také několik německých institucí, mimo jiné Univerzita Bonn s vkladem 1,5 mil. EUR a Centrální svaz německých výrobců vepřového masa. Bližší informace jsou k dispozici na adrese www.q-porkchains.org.
Další články v kategorii
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulého dne 22. 12. 2025 (23.12.2025)

Tweet



