Letní sezóna zdražuje hovězí maso
07.05.2007 | Colosseum
Na Chicago Mercantile Exchange došlo během páteční obchodní seance k nárůstu cen hovězího masa. Stalo se tak na základě skutečnosti, že zpracovatelé masných výrobků porazili v minulém týdnu celkových 666,000 kusů dobytka, aby se v předstihu připravili na sezonu grilování v U.S. V porovnání s minulým rokem tak objem poraženého skotu pro toto období vzrostl o 6,1 %. Ceny hovězího masa jsou v letošním roce o 24 % vyšší než v roce 2006.
Futures na hovězí (live cattle) s červnovým termínem dodání vzrostly při páteční obchodní seanci na Chicago Mercantile Exchange o 0,45 centu (0,5 %) na uzavírací cenu 92,175 centů za váhovou libru. V minulém týdnu tak celkově zaznamenaly pokles o 5,2 procent.
Další články v kategorii
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Uhlíkově negativní zemědělství: Jak ho můžeme dosáhnout v českých podmínkách? (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Na Vánoce přijde sníh a mráz (22.12.2025)
- Umělé vánoční stromky zůstaly v menšině. Většina je od soukromých pěstitelů (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)
- Pivovar Strakonice loni prodal přes 49.000 hektolitrů piva, meziročně více (22.12.2025)
- Dovoz potravin bude rekordní, schodek stoupne na 55 miliard, odhaduje svaz (22.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulých dní – 19. – 21.12. 2025 (22.12.2025)

Tweet



