Chcete vařit vlastní pivo? V kurzu vás to naučí
11.05.2007 | Aktuálně.cz
V potravinářském průmyslu i gastronomii v Česku se naplno projevil nový trend. Počet mini-pivovarů v České republice překročil padesátku a poprvé je jich více než těch, které vyrábějí pivo ve velkém.
Mezi malé pivovary patří dnes ty, které vaří pět set až 3000 hektolitrů piva ročně. Loni se jich na trhu objevilo sedm nových a přibližně stejný počet hodlá otevřít letos.
"Stovky lidí umí vařit pivo doma a z některých se postupně stávají úspěšní podnikatelé," popsal trend Jan Jiráň, jeden z lektorů veřejného pivovarnického kurzu. Kurz pořádá průmyslová škola potravinářská v Praze a je prvním v historii České republiky.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulých dní – 19. – 21.12. 2025 (22.12.2025)
- Ve velkochovu slepic na Havlíčkobrodsku veterináři potvrdili ptačí chřipku (21.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)

Tweet



