Spotřeba mlékárenských výrobků v ČR roste, hlavně sýrů a jogurtů
29.05.2007 | ČTK
Mlékárenské výrobky se po propadu spotřeby v první polovině devadesátých let v Česku opět těší rostoucí oblibě. Loni jejich konzumace činila podle předběžných údajů v přepočtu 239 kilogramů mléka na osobu proti 188 kilogramům v roce 1995. Češi jedí v posledních letech hlavně stále více sýrů i zakysaných mléčných produktů. Celkově ale spotřeba mléka zaostává za úrovní roku 1989, kdy dosahovala v přepočtu 260 kilogramů na hlavu ročně, vyplývá z údajů Českomoravského svazu mlékárenského.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Ve velkochovu slepic na Havlíčkobrodsku veterináři potvrdili ptačí chřipku (21.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)

Tweet



