KOMODITNÍ ZPRAVODAJSTVÍ - OBILOVINY

Státní zemědělský intervenční fond (dále jen SZIF) vyhlašuje Výběrové řízení pro prodej pšenice (dále jen obilovin) z intervenčních zásob za účelem jejího prodeje na vnitřním trhu Společenství v množství do 5.000 tun v souladu s legislativou EU, dle nařízení Komise (EHS) č. 2131/93, ve znění pozdějších předpisů a v souladu s legislativou ČR, dle § 11c zákona č. 256/2000 Sb., o SZIF, ve znění pozdějších předpisů, ve spojení s § 273 odst. 1 obchodního zákoníku.

Na základě NK (ES) č. 937/2007 bylo vyvázáno množství 270 t pšenice obecné z intervenčních zásob obilovin skladovaných na území ČR z rezervace dle původního plánu pomoci nejchudším osobám ES pro rok 2007 a je uvolněno pro prodej na trh Společenství.

Ustanovení a podmínky Výběrového řízení pro prodej obilovin (dále jen Výběrové řízení) tvoří společně s Obchodními podmínkami intervenčního prodeje obilovin na trhu Společenství v množství do 5.000 tun (dále jen Obchodní podmínky) zveřejněnými SZIF na www.szif.cz pravidla, dle kterých probíhá prodej intervenčních zásob a zároveň se stávají nedílnou součástí smluvního vztahu, který vzniká mezi SZIF a úspěšným nabízejícím. Ustanovení a podmínky Výběrového řízení a Obchodních podmínek byly stanoveny v souladu s nařízeními Rady a Komise (ES), která se k prodeji intervenčních zásob vztahují a jimiž se prodej intervenčních zásob řídí. Účastníci výběrového řízení se musí před zasláním nabídky seznámit s ustanoveními a podmínkami Výběrového řízení, Obchodními podmínkami a dále s nařízeními Komise (ES), která se k prodeji intervenčních zásob vztahují a jimiž se prodej intervenčních zásob řídí.

Na www.szif.cz bylo zveřejněno: text Výběrového řízení pro prodej obilovin na trhu Společenství v množství do 5.000 tun, text Obchodních podmínek intervenčního prodeje obilovin na trhu Společenství v množství do 5.000 tun, Formulář Nabídky do výběrového řízení pro prodej obilovin na trhu Společenství v množství do 5.000 tun a text Prodejního seznamu.

Nabídky do Výběrového řízení je možno zaslat poštou, doručit do podatelny (č. dveří 429, 4. patro) osobně, nebo kurýrem. Nabídka může být doručena také prostřednictvím faxu (+420 296 806 404). Výběrové řízení probíhá v týdenních uzávěrkových cyklech od 12. září 2007 (první uzávěrkový termín) do vyprodání nabízených zásob, nebo zrušení výběrového řízení. Uzávěrkovým termínem bude každá středa ve 13,00 hodin.

Doplňující informace o tržní ceně k vyhlášenému výběrovému řízení 07/5100/E02 pro prodej pšenice z intervenčních zásob za účelem jejího prodeje na vnitřním trhu Společenství v množství do 5.000 tun. Průměrná tržní cena pšenice na území ČR pro období 6.9.2007–12.9.2007 je 180,41 EUR/t.

Ing. Martin Foreth

Vedoucí oddělení intervenčního nákupu a prodeje obilovin

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info