Nová technologie výroby a modifikace škrobu
22.10.2007 | ÚZPI
Společnost Plantic Technologies podepsala s National Starch and Chemical Company smlouvu o spolupráci při vývoji nové technologie výroby a modifikace škrobu určeného pro potravinářský obalový materiál.
Společnost Plantic Technologies podepsala smlouvu o spolupráci při vývoji nové technologie výroby a modifikace škrobu s předním výrobcem průmyslových adheziv, speciálních škrobů, elektronických materiálů a speciálních polymerních materiálů National Starch and Chemical Company, která je divizí ICI (Imperial Chemical Industrie). V rámci této smlouvy se budou vyvíjet nové technologie výroby a modifikace škrobu se záměrem zlepšit jeho funkční vlastnosti s ohledem na výrobu gum a fólií Plantic. Společnost National Starch bude dodávat vysokoamylózový kukuřičný škrob na výrobu ekologického materiálu a obě společnosti se budou dále podílet na vývoji a rozšiřování spektra bioplastů. Ekologická a energeticky efektivní technologie společnosti Plantic je založena na zpracovávání amylózového kukuřičného škrobu, který má jedinečné chemické a filmotvorné vlastnosti, ideální pro obalové materiály používané v potravinářském průmyslu. Více informací na adrese
http://www.fdin.co.uk/news/index.php?type=related&generate=yes&news_article_id=18310158#18310158
Další články v kategorii
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Na Vánoce přijde sníh a mráz (22.12.2025)
- Umělé vánoční stromky zůstaly v menšině. Většina je od soukromých pěstitelů (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)
- Pivovar Strakonice loni prodal přes 49.000 hektolitrů piva, meziročně více (22.12.2025)
- Dovoz potravin bude rekordní, schodek stoupne na 55 miliard, odhaduje svaz (22.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulých dní – 19. – 21.12. 2025 (22.12.2025)

Tweet



