V Polsku nemá kdo pást ovce, mladým se do práce na loukách nechce
24.04.2008 | ČTK
Region Podhale, který je v Polsku znám svými ovčími sýry, se potýká s nedostatkem pastevců. Oblast leží severně od Vysokých Tater, zdejší sýry nedávno získaly ochrannou známku Evropské unie. Místní mladí muži ale upřednostňují lepší výdělek za hranicemi, do práce pastevce za nízký plat se nehrnou. Majitelé stád jsou zoufalí. Přetahují si navzájem pastevce a hledají pomocníky, kde se dá. "Zaměstnám mladého pastevce, doučím. Dobré finanční podmínky, koupím cigarety," takové inzeráty nejsou na Podhale výjimkou.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



