Penam investuje v Pekárně Klimentov 25 miliónů

Společnost Penam zahájila v Pekárně Klimentov u Mariánských Lázní investice ve výši 25 miliónů korun. Informovala o tom mluvčí společnosti Agrofert Holding Jitka Adamčíková s tím, že cílem investic je zvyšování kvality výrobků a budování distribuční sítě pro strategické pokrytí severozápadu Čech.

Dlouhodobým cílem společnosti Penam je podle ní stát se jedničkou na českém a slovenském pekárenském trhu s celoplošnou distribuční sítí. „Cesta k vedoucí pozici na trhu vede přes silnou pozici v regionech a kvalitní distribuční sít. Proto investujeme do rozvoje pekárny v Klimentově, která pro nás znamená strategické pokrytí severozápadu Čech. Navíc má velmi dobře vybudovanou distribuční síť a především unikátní výrobkové portfolio, jehož součástí jsou speciální chleby ale i legendární Lázeňské oplatky,“ vysvětluje investiční záměr Jaroslav Kurčík, generální ředitel společnosti Penam.

Modernizace pekárny byla nutná, neboť stávající technologie již byla zastaralá a nevyhovující současným potřebám a standardům značky Penam. „Pekárna nebyla schopna na původních výrobních zařízeních produkovat stabilně standardní kvalitu. Stroje byly již značně staré a nedostatečně servisované,“ vysvětluje Jiří Réda, ředitel Pekárny Klimentov. Investice ve výši 25 miliónů korun byla zahájena generální opravou kynárny na lince běžného pečiva a opravou pece, instalací stabilizátoru kvasů na chlebové lince a nové, moderní počítačky běžného pečiva.

„Připravujeme opravu etážové pece a nové, lité podlahy v prostoru výroby. Největší investicí bude nová linka na rohlíky včetně dávkování surovin a nového systému moučných sil. Do jednoho roku plánujeme také změnu technologie výroby chleba, rozšíření expedičních prostor a výměnu nákladních vozidel,“ popisuje jednotlivé investice Jiří Réda. „Jedním z  nejbližších kroků je rovněž zavedení systému HACCP,“ dodává.

Penam majetkovým vstupem a investicemi do západočeské pekárny potvrzuje svoji dlouhodobou strategii rozšířit působnost z  Moravy také do Čech. V této souvislosti otevřel Penam na podzim 2007 velkokapacitní pekárnu Zelená louka v  Herinku u Prahy.

Pekárna Klimentov patří od dubna 2007 pod hlavičku Penam. Zaměstnává 157 pracovníků a je průmyslovou pekárnou s kontinuálními výrobními linkami na chléb (kromě tradičního také speciální chleby jako Litevský, Uhlířský a Žitný), pečivo a jemné pečivo. Mezi speciality patří ruční výroba lázeňských oplatků (s náplní čokoládovou a mandlovo-oříškovou). Pekárna Klimentov disponuje vlastním výrobním zařízením a distribuční sítí, kterou zajišťuje vlastní dopravou. Zboží dodává do okruhu jednoho sta kilometrů, do okresů Cheb, Sokolov, Tachov, Karlovy Vary, Plzeň, Domažlice.

Společnost PENAM, a.s. se sídlem v  Brně je druhým největším výrobcem pekárenských, mlýnských a těstárenských produktů. Ve dvanácti pekárenských provozech, čtyřech mlýnech a jedné těstárně zaměstnává přes dva tisíce zaměstnanců a vyrábí více než tisíc druhů produktů. Své výrobky exportuje zejména na Slovensko. PENAM, a.s. podniká i na Slovensku, kde je se 22 procenty druhou největší pekárenskou společností.

Kontakt pro další informace:

AGROFERT HOLDING, a.s.

Jitka Adamčíková, tisková mluvčí,  +420 606 772 011,

e-mail: jitka.adamcikova@agrofert.cz 

www.agrofert.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info