Cukru pomohl optimismus týkající se ekonomiky
30.11.2011 | Colosseum
Druhým dnem v řadě za sebou včera posiloval cukr kvůli očekávání případné vyšší poptávky po této komoditě. Poptávka by mohla být vyšší v případě lepšího vývoje světové ekonomiky. Pozitivní zprávy přišly v posledních dnech hned dvě. Zdá se, že lídři evropských zemí konečně začali vyvíjet větší snahu při hledání vhodného konsenzu týkajícího se řešení dluhové krize v regionu. Dále pak spotřebitelská důvěra v USA v tomto měsíci neočekávaně vzrostla a to dokonce nejvíce za více než 8 let. Díky tomu včera březnový cukr na ICE Futures U.S zakončil o 1,6% výše na 23,49 centech za váhovou libru.
Další články v kategorii
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)

Tweet



