V Praze dnes začíná čtvrtý ročník festivalu Prague Wine Week

V Praze dnes začíná čtvrtý ročník festivalu Prague Wine Week, který se zaměřuje na spojení gastronomie a kvalitních vín. Patnáct restaurací, vinných barů a vinoték nabídne ochutnávky vybraných vín ve spojení s vhodnými pokrmy. Letošní novinkou jsou dvě degustace nazvané Masterclass.

První den festivalu se v hotelu Crowne Plaza Prague uskuteční galadegustace pěti set medailových vín, která získala ocenění v soutěži Prague Wine Trophy 2011. "V letošním ročníku bude počet vín zatím největší a z toho dvě třetiny budou ze zahraničí," řekla ČTK organizátorka festivalu Šárka Dušková. Představí se tak třeba vinaři z Francie, Itálie, Austrálie nebo Nového Zélandu.

Novinkovou akci Masterclass povedou dvě osobnosti ze světa vína a zúčastní se jí také osm špičkových vinařů z ČR, Německa nebo Rakouska, kteří vyrábějí ryzlinky a osobně svoje vína představí. "Bude to šestnáct ryzlinků a poté následuje přednáška na téma nové trendy ve víně," uvedla Dušková.

Patnáct restaurací, vinných barů a vinoték bude po dobu trvání festivalu Prague Wine Week nabízet speciální tříchodové menu se třemi víny za 450 korun, degustaci s občerstvením za 250 korun nebo degustaci s degustačním soustem za 150 korun.

Informace o festivalu a možnostech registrace na jednotlivé degustace jsou na internetové stránce www.praguewine.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info