Ministerstvo zemědělství navrátí přírodu do škol

Ministerstvo zemědělství podpoří projekt Návrat přírody do škol.  Cílem je seznámit žáky základních a středních škol s problematikou zemědělství, rybníkářství a rybářství.

Ministerstvo zemědělství připravilo projekt Návrat přírody do škol ve spolupráci s občanským sdružením Sladkovodní giganti a s populárním rybářským odborníkem Jakubem Vágnerem. „S Jakubem Vágnerem jsme se dohodli, jakou podobu a cíle bude projekt mít. Již v loňském roce Ministerstvo zemědělství podpořilo pilotní přednášky o přírodě v několika školách. Díky kladnému ohlasu a zájmu škol i žáků jsme se rozhodli letos začít s plnohodnotným projektem,“ řekl ministr zemědělství Petr Bendl.

Kampaň Návrat přírody do škol seznámí žáky studenty s důležitými tématy týkajícími se ochrany přírody, jako je například kvalita vody, čištění a průchodnost řek pro ryby, obnovitelné zdroje a obnovení populace různých druhů ryb v povodí řek na území České republiky. Žáci se také dozvědí, jak aktivně chránit přírodní rozmanitost rostlin i živočichů ve vodách a jejich okolí. Cílem přednáškového cyklu je podnítit zájem teenagerů k ochraně vodních ploch a zároveň snaha je motivovat, aby se do ochrany aktivně zapojili.

Přednáškový cyklus bude probíhat od 31. ledna do 5. března 2012 v osmnácti školách v sedmi krajích. Na úvod každé přednášky budou promítány krátkometrážní filmy z dobrodružných expedic Jakuba Vágnera. Snímky o přírodě jsou přizpůsobené věku účastníků a obsahují filmový materiál natočený nejen v České republice, ale i v mnoha exotických místech planety – například v Amazonském pralese.

Kateřina Böhmová ředitelka Odboru komunikace MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info