Ministr Bendl prověřuje hospodaření podřízených organizací MZe

Ministerstvo zemědělství na pokyn ministra Petra Bendla v těchto dnech zahajuje veřejnoprávní kontroly svých podřízených organizací. Kontroluje se Budvar v Českých Budějovicích, Povodí Labe, Národní hřebčín Kladruby nad Labem a kontroly dalších organizací budou následovat.

Ministerstvo zemědělství v současné době zahajuje veřejnoprávní kontroly na místě u následujících podřízených organizací MZe:

- Budějovický Budvar, národní podnik, Budweiser Budvar, National Corporation, Budweiser Budvar, Entreprise Nationale,

- Povodí Labe, státní podnik,

- Národní hřebčín Kladruby nad Labem, státní příspěvková organizace.

U prvních dvou jmenovaných organizací začala kontrola včera 1. února 2012 a kontrola státní příspěvkové organizace začala dnes.

„Kontrolní činnost jsem vždy považoval za samozřejmou součást běžné činnosti úřadu. Věnoval jsem ji velkou pozornost v jakékoli funkci, ve které jsem působil. O to důležitější je kontrola a hledání úspor v dnešní době, kdy se stát potýká s deficity financí, i když je pravda, že národní podniky hospodaří samostatně, bez napojení na  státní rozpočet. Kontrolami proto projdou všechny podřízené organizace v resortu“, uvedl ministr Bendl.

Předmětem veřejnosprávní kontroly statní organizace Národní hřebčín Kladruby nad Labem, s. p. o. bude transparentnost prodeje koní, veřejné zakázky a ukončení činnosti státního podniku (tedy přechod majetku České republiky ze státního podniku na státní příspěvkovou organizaci). Předmětem kontroly Povodí Labe, státní podnik je hospodaření za léta 2009 až 2011.

Kateřina Böhmová,

ředitelka Odboru komunikace MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info