Souhrn událostí uplynulých dní – 10.-12.2.2012

Pardubice loni ve svých lesích vytěžily téměř 2000 kubíků dřeva

Město Pardubice vloni vytěžilo ve svých lesích téměř 2000 metrů krychlových dřeva. Těžil se přestárlý porost i stromy napadené kůrovcem. Celková tržba je 2,5 milionu korun při nákladech téměř 1,8 milionu korun, informoval dnes náměstek primátorky Jiří Rozinek (ČSD).

Vývoj početních stavů černé zvěře

Černé zvěři je věnována v poslední době velká pozornost. Důvodem je zejména prudký nárůst jejích početních stavů, se kterým jsou spojeny i některé negativní aspekty – v prvé řadě škody na zemědělských plochách, zvýšené nebezpečí šíření některých infekčních onemocnění a přSípadný nepříznivý vliv na ostatní druhy zvěře.

Ministerstvo zemědělství bude usilovat o získání prostředků na národní doplňkové platby (Top-Up) zemědělcům v letošním roce

Rozpočet Ministerstva zemědělství letos prozatím neumožňuje vyplácení národních doplňkových plateb. Ministerstvo financí nevyhovělo žádosti zemědělského resortu a neposkytlo mu na rok 2012 finanční prostředky pro výplatu národních doplňkových plateb. Ministr zemědělství Petr Bendl se bude dál snažit peníze na Top-Up získat.

Smlouva o využívání zárodečné plazmy vynikající ozimé pšenice

Společnost Bayer CropScience a výzkumný ústav National Agricultural Research and Development Institute (NARDI) v Fundulea v Rumunsku podepsaly licenční smlouvu. V rámci této smlouvy získává společnost Bayer přístup k zárodečné plazmě ozimé pšenice společnosti NARDI.

Návrh zákona o ochraně ovzduší jde do Senátu, poslanci ho schválili ve třetím čtení

Poslanci schválili ve třetím čtení nový návrh zákona o ochraně ovzduší, který představuje z hlediska ochrany životního prostředí zásadní právní normu. Ministerstvo životního prostředí považuje přijetí zákona za velký úspěch.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info