Šampionem Vinexu je Rulandské šedé 2010 od Znovínu

Šampionem mezinárodní soutěže vín Grand prix Vinex 2012 se stalo Rulandské šedé 2010 slámové víno z vinařství Znovín Znojmo, a.s. Loňské vítězství v kategorii Nejlépe hodnocená kolekce obhájilo Vinařství Josef Valihrach, s.r.o. ČTK to řekli organizátoři soutěže.

Degustátoři vybírali z celkem 323 vzorků z 12 evropských i mimoevropských zemí světa. Největší zastoupení měla vína tuzemská, dále slovenská a rakouská. Nechyběla ani vína z Maďarska, Moldávie, Francie, Španělska, Německa, Itálie, ale i ze vzdálené Austrálie, Nového Zélandu a Chile.

"Výběr šampiona byl velmi zajímavý a vyrovnaný. Vítězi šlapali na paty například slovenský Veterlín od Eleska, maďarské tokaje a další naše vína, třeba Chardonnay od Richarda Tichého, Ryzlink vlašský od Ondřeje Havrana nebo cuvée Rulandského bílého a Sauvignonu od Valihracha," uvedl ředitel soutěže Pavel Krška.

Soutěž Grand Prix Vinex se koná každoročně, letošní ročník byl v pořadí 19. Soutěž organizuje Národní vinařské centrum o.p.s. ve spolupráci se společností Veletrhy Brno a Svazem vinařů České republiky. Slavnostní vyhlášení se uskuteční na brněnském výstavišti v rámci veletržní akce Salima a Vinex.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info