Vinaři začínají cílit i na gastronomii, jejich svaz to podporuje

Jihomoravští vinaři chtějí útočit na chuťové buňky zákazníků nejen kvalitním vínem, ale i gastronomií. Podle Svazu vinařů má tato strategie perspektivu. Poptávka po snoubení vína například se sýry, paštikami nebo jiným jídlem mezi zákazníky je, řekl dnes ČTK tajemník Svazu vinařů Martin Půček.

"Je to nová zajímavá záležitost. Společnou prezentaci těchto produktů vítáme a podporujeme," uvedl Půček. Podle něj vinaři hledají možnosti odbytu, "jak mohou". "Kvalitní víno se snoubí například se sýry, paštikami, bílým pečivem, rybami, prostě veškerou gastronomií," uvedl Půček.

Například oceňované Vinařství Volařík z Mikulova na Břeclavsku chce spolupracovat se sýrárnou Orrero z Litovle, která mimo jiné nabízí přírodní sýr parmezánového typu Gran Moravia.

"Lidé stále více vyhledávají přívlastková vína i kvalitní sýry a my jim touto spoluprací chceme doporučit a nabídnout obojí společně," uvedl důvod spolupráce Roman Diener, obchodní ředitel společnosti Orrero. "Spolupráce spočívá zejména ve vzájemném doporučení konkrétních spojení sýr-víno na webových stránkách. Samozřejmostí je nabídka sýrů při degustacích ve vinařství a naopak ochutnávka vín při slavnostním otevření nových prodejen společnosti Orrero," dodal Diener.

Pro doplnění své nabídky se loni rozhodlo i Vinařství Zaječí. Při degustacích vín nabízí lidem i paštiky vyráběné například ze zvěřiny. "Mezi lidmi je o to zájem. Máme jich více typů," řekl ČTK ředitel firmy Václav Osička.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info