Při požáru drůbežárny uhynulo 20 tisíc kuřat, škoda je tři miliony

Noční požár drůbežárny v Semechnici na Rychnovsku způsobil škodu za tři miliony korun, v plamenech uhynulo přes 20 tisíc kuřat. Informovala o tom mluvčí hradeckých hasičů Martina Žahourková.

"Při požáru nebyl nikdo zraněn, příčiny vzniku požáru nyní vyšetřují hasiči a policie," uvedla mluvčí. Podle odhadu hasičů plameny způsobily škodu za 2,5 milionu korun na objektu drůbežárny, na uhynulé drůbeži je škoda 500 tisíc korun.

K požáru hasiči vyjížděli v úterý krátce před 22. hodinou, na místo dorazilo devět jednotek. "Při příjezdu hasičů byla celá střecha haly o rozměrech zhruba 50 krát 15 metrů v plamenech a v předposlední fázi hoření. Uvnitř haly bylo několik tisíc čtrnáctidenních kuřat," uvedla mluvčí.

Hasiči při zásahu zajistili, aby se plameny nerozšířily na sousední halu s dalšími kuřaty a na kotelnu na lehké topné oleje. "U požáru zasahovalo 61 hasičů, kteří dostali požár pod kontrolu ve 23.21," uvedla mluvčí. I po dohašování zůstala na místě až do dnešního rána jednotka dobrovolných hasičů.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info