SZPI zavřela prodejnu potravin v Praze, měla plesnivé zdi

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zavřeli prodejnu Levných potravin v Praze 4. Na zdech v prostorách skladu a v prodejně našli velké plochy pokryté plísní. ČTK o tom dnes informoval mluvčí SZPI Michal Spáčil.

První kontrola se v prodejně v Nuselské ulici uskutečnila na konci února a inspektoři při ní zjistili mokré zdi z vody, která tam tekla z horního patra. Nařídili proto nápravu. "Další kontrola ukázala, že prostory jsou zcela nevyhovující pro skladování a prodej potravin. Na cca 30 metrech čtverečních byly na stěnách zjištěny kolonie černé a zelené plísně," popsal prodejnu Spáčil.

Podobné nedostatky, tedy plesnivé a mokré zdi, našli kontroloři na začátku března také ve skladu potravin v Úvalech u Prahy. Sklad byl zřejmě vyhořelý, ze zdí se odlupovaly kusy omítky, v budově nebyla elektřina a na stěnách byla viditelná černá plíseň.

SZPI od začátku roku 2012 intenzivně kontroluje vytypované prodejny a sklady potravin, kde předpokládá problémy. Našla už množství klamavě označených a prošlých potravin, za jejichž prodej uložila řetězcům pokuty ve správním řízení.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info