Souhrn událostí uplynulého dne – 19.3.2012

TZ - Lesy ČR nesouhlasí se závěry kontroly NKÚ

V obecné rovině Lesy ČR konstatují, že za poslední 2 roky mají ekonomické výsledky v miliardách korun na rozdíl od předchozích let, kdy byly výsledky ve stovkách milionů korun, že spravují státní majetek bez závislosti na státním rozpočtu, že dobrým hospodařením vytvořily 13 miliard volných finančních prostředků pro možné potřeby státu.

Ministerstvo zemědělství začne v dubnu slučovat kontrolní organizace

Ministerstvo zemědělství zahájí v dubnu dříve avizovanou hlavní fázi slučování svých dozorových organizací. Jako první začne slučovat Státní rostlinolékařskou správu (SVS) a Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) v jednu nástupnickou organizaci zaměřenou na kontrolní činnost v rostlinné produkci.

Německý řetězec kvůli skupování vajec Čechy omezil jejich prodej

Německý řetězec diskontních supermarketů Netto omezil v některých svých obchodech na východě Německa prodej vajec na osobu kvůli jejich skupování Čechy. Zvýšenou poptávku českých zákazníků po německých vejcích kvůli jejich výraznému zdražení a místy i nedostatku na českém trhu začaly německé noviny a televize nazývat "křečkováním".

Záporné saldo zahraničního obchodu ČR u vína přesáhlo tři mld.

Záporné saldo zahraničního obchodu ČR s vínem loni poprvé přesáhlo tři miliardy korun. Obchodníci do ČR dovezli víno za 3,56 miliardy, vývoz činil 0,55 miliardy korun. Dovoz i vývoz v posledních letech mírně rostou. Vyplývá to ze statistik, které na svém webu zveřejnil Svaz vinařů ČR. Dovoz vína loni činil 1,72 milionu hektolitrů.

Prokletím českých rybářů je teď chráněný kormorán velký

„Kormorán sežral všechno, co tam plavalo,“ stěžuje si při vyslovení jména tohoto chráněného ptáka předseda Českého rybářského svazu Alexander Šíma. Už loni rybáři naříkali, že jim kormorán velký decimuje stavy ryb. Letos je to prý ještě horší. „V posledních osmi až deseti letech je to problém, ale poslední tři roky je to katastrofa,“ říká Alexander Šíma.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info