Legislativa pro ekologický chov ryb

Za ekologický produkt nelze označovat ryby volně žijící v moři, ale jen produkty akvakultury splňující určité požadavky.

Obecná definice akvakultury je uvedena v nařízení 1198/2006/ES o Evropském rybářském fondu.

Primárním předpisem pro ekologickou produkci a označování je nařízení 834/2007/ES: Ekologická produkce a označování ekologických produktů, které zrušuje a nahrazuje nařízení 2092/91/ES (viz Nové nařízení o ekologickém zemědělství).

Prováděcí pravidla ohledně ekologické produkce živočichů pocházejících z akvakultury a produkce mořských řas jsou stanovena nařízením 889/2008/ES, které je nařízením 710/2009/ES doplněno o podrobné požadavky na akvakulturu ve vztahu k ekologickému zemědělství (viz Ekologická produkce živočichů z akvakultury a mořských řas).

Ekologický chov ryb není nadále (změnovou vyhláškou 80/2012 Sb.) zahrnut do prováděcí vyhlášky s pravidly ekologického zemědělství 16/2006 Sb. (viz Změna vyhlášky o ekologickém zemědělství).

Bio info: Ekologický chov ryb poprvé regulován

Zemědělec 47/2011: Akvakultura – součást ekologického zemědělství

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info